Eddie och Patsy, egentligen Edwina Margaret Rose Monsoon och Eurydice Colette Clytemnestra Dido Bathsheba Rabelais Patricia Cocteau Stone, är två av huvudkaraktärerna i den brittiska komedin Absolutely Fabulous, som på svenska fått namnet Helt hysteriskt. Idén till serien kom från de brittiska komikerna Dawn French och Jennifer Saunders. Den senare skrev serien, och spelar också Eddie. Patsy spelas av Joanna Lumley.

I serien har Eddie och Patsy ett förflutet som mods i 60-talets Swinging London, men är numera medelålders kvinnor i modeindustrin; Eddie äger en PR-byrå och Patsy innehar en position på ett av Storbritanniens största modemagasin. Tillsammans försöker de desperat framstå som yngre än vad de är genom att hoppa på alla nya trender, kedjeröka och dricka alkohol. Motvikten till deras beteende är Eddies dotter Saffron, som är den ansvarstagande i familjen och i princip försörjer sin mamma, vars olika kriser och misslyckanden har gjort henne bitter och luttrad. Eddie och Patsy är vänner sedan barndomen, och Patsy hade en känslokall mamma som gjorde att hon kom att bli beroende av Eddies familj för att få lite kärlek och omtanke. Under den tidsperiod då serien utspelar sig är Patsy fortfarande beroende av Eddie, men är samtidigt den som möjliggör och ofta driver på Eddies skruvade beteende.Eddie och Patsy 3

Det första avsnittet i serien sändes den 12 november 1992, och sändes därefter i tre säsonger. I varje avsnitt har Eddie en ny idé eller ett nytt upptåg, antingen det kommer från Patsy eller inte. I seriens tredje avsnitt, ”France”, startar hon till exempel ett eget inredningsföretag, men avsnittet slutar utan att hon har inrett hos sin första kund. Om du vill lyckas bättre än Eddie med att inreda hittar du en rad inredningsdetaljer, som designlampor, på Nordicdesigncollective.se.

Efter att det sjätte avsnittet av säsong 3 utannonserats som det sista i serien avslutades den första tv-sända omgången. Jennifer Saunders bestämde sig dock för att hon hade flera idéer till serien, och en fjärde säsong sändes 2001, vilken följdes av en femte säsong. Så sent som i år, 2014, meddelade dessutom Saunders att hon kommer att skriva en långfilm om radarparet Eddie och Patsy. Detta, menar hon, beror dels på påtryckningar från Joanna Lumley, och dels på att Dawn French slagit vad med henne om att det inte kommer att bli någon långfilm. Fans till Eddie och Patsy har med andra ord något att se fram emot även i framtiden.