Starsky and Hutch var en amerikansk tv-serie som visades i slutet av 70-talet. Serien handlar om de två poliserna Starsky och Hutch som sätter dit bovar i Los Angeles. De två poliserna kompletterar varandra mycket bra. Starsky är den gatusmarta polisen med talets gåva, Hutch den lite tillbakadragna och intellektuella. Tillsammans med deras fräsiga bilar och informatören Huggy Bear blir de ett oförglömligt team som sätter skräck i bovarna. Serien visades i flera länder men inte i Sverige. Den fick stora framgångar och har resulterat i både en film och ett tv-spel.

Filmen Starsky & Hutch

Även om serien inte visades i Sverige så blev filmen, som kom 2004, en framgång i landet. Filmens handling utspelar sig innan serien men vi möter samma härliga karaktärer. I filmen gestaltas Hutch av Owen Wilson och Starsky av Ben Stiller. Precis som Starsky och Hutch är Wilson och Stiller litet av ett radarpar. Ben stiller fyllde 51 år och Wilson 48 i år och de har totalt gjort 12 filmer tillsammans. Just Starsky and Hutch är en av deras mer kända filmer. Stiller fick dessutom ett pris för sin insats, dock inte så hedersamt eftersom det var en Razzie vilket motsvarar en Oscar för dåliga prestationer.

Serien med de fräcka bilarna

Förutom samspelet och den härliga jargongen mellan Starsky och Hutch så blev serien även känd för de coola bilarna. De körde alltid Ford Torinos som var speciellt lackerade för duon. När serien var slut så returnerades bilarna till Ford som sålde dem vidare på auktion. De är fortfarande populära på auktioner och senaste 2015 såldes en av bilarna. Totalt spelades 92 avsnitt in av serien och den finns även släppt på DVD. Starsky and Hutch skapades av William Blinn och rollerna gestaltades av Paul Michael Glaser som Starsky och David Soul som Hutch. Ett legendariskt radarpar i tv-rutan är denna populära duo.